Öncelikle vereceğim ölçülerden 4 adet çıkıyor. Ben süsleme adına 2'sini farklı 2'sini farklı yaptığımdan iki çeşidin resmini de paylaştım.
MALZEMELER:
İçi İçin;
1/2 adet soğan
3 adet yeşil biber
250 gr kuşbaşı et ya da kıyma ( kıymalı cok daha leziz olmakta... beyti lezzeti oluyor direk.. )
1 çaykaşığı tuz
1 çaykaşığı karabiber
1 çaykaşığı pulbiber
1 yemekkaşığı salça
1 çaykaşığı zeytinyağı
Krep İçin;
1 subardağı süt
1 çaykaşığı tuz
1 çaykaşığı kabartma tozu
akışkan kıvama gelebilecek kadar un (yaklaşık 2 yemekkaşığı )
Üzeri İçin;
4 yemekkaşığı yoğurt
1 adet tuzda ince dilimlenmek suretiyle dövülmüş sarımsak
YAPILIŞI:
- Öncelikle en geniş tavanız alınır. 1 damla sıvı yağ damlatılır ve bu bir peçete yardımıyla tavaya yaydırılır. Tava kısık ateşte ısıtılırken krep harcı hazırlanır. Ve tarif ettiğim kalp krep tarifi gibi krep hazırlanır.
- Kıyılmış biber ve soğan yağda ve 1 yemek kaşığı kadar suda kavrulur. İçine salça ve tuz,baharat da konulur. Et eklenir. Et rengi değişene kadar ateşte döndürülür. Sonra etin üzerini geçecek şekilde sıcak su eklenir. Ve su tükenene kadar et kısık ateşte pişirilir. İçmiz soğumaya bırakılır.
- İç krebe konulup krep sıkıca sarılır. Sonra 3. resmimdeki gibi krebe ve ete çapraz kesikler açılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
SUNUM VE SÜSLEME:
Üzeri istenirse pulbiber ve naneyle, istenirse de 1 çaykaşığı yağda 1dk döndürülmüş pulbiberle resimlerimdeki gibi süslenir. Ben en küçük boy borcamda servis yaptım siz de öyle yapabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...
Bu yazi ile alakali daha fazla bilgi inceleyebileceginiz onerdigimiz bir web sitesi : tavuklu mantarlı sarma
No comments:
Post a Comment