PIRASALI PATATESLİ SALATA
(Sevgili arkadaşım Nihal KONUKÇU'dan aldığım güzel bir tarif)
Malzemeler:
5 adet iri patates (1 tanesini süslemede kullandım)
3 adet pırasanın beyaz kısmı
1 kutu konserve bezelye
1 kutu konserve mısır
2 adet havuç
2 çorba kaşığı sirke
Dereotu
3 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı mayonez
Yapılışı:
Pırasaları ince ince doğrayıp yağda rengi dönene kadar kavurun.
Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp ayrı ayrı yağda kızartın.
Yoğurt , mayonez, sirke, havanda dövülmüş sarımsak, ince ince doğranmış dereotunu iyice birbirine yedirin.
Bezelye ve mısırı iyice yıkayıp süzdürdükten sonra yoğurtlu karışıma ilave edin.
Havuçları kızarttıktan sonra yumuşamaları için az suda biraz tıkırdatıp süzün.
İsterseniz bir gün öncesinden hazırlayıp buzdolabında bekletin ( daha güzel oluyor). ertesi günde patatesleri kızartıp ekleyin.Afiyet olsun...
KAYISI SUYU
Malzemeler:
Kayısı
Toz şeker
Su
Yapılışı:
Kayısıları iyice yıkayıp çekirdeklerini çıkartın.
Ortaboy bir tencereye yaklaşık 1,5 su bardağı kadar su ekleyip kayısıları 20-25 dakika pişirin. Üzerine isteğe göre toz şeker ilave edin.( en az 3 kupa olursa daha iyi olur)
Kayısılar iyice kaynadıktan sonra sıcakken ayaklı el blenderı ile kayısıları ezilene kadar çekin.
Sıcakken kavanozlara kayısı marmelatını koyup ters çevirin.
Kayısı suyu olarak tüketmek istenildiğinde kayısı marmelatını ince delikli süzgeçten geçirip yeteri kadar su ilave edin.
TEPSİDE YALANCI İÇLİ KÖFTE
400- 500 gr kıyma
3 büyük boy kurusoğan
4 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Kimyon, karabiber, pul biber,tuz
2 su bardağı ince bulgur
4 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı un
2 adet ortaboy haşlanmış patates
2 su bardağı sıcak su
1 yumurta
karabiber ,tuz
İç harcı için kuru soğanlar yemeklik doğranır, pembeleşince kıyma eklenerek iyice kavrulur.
Baharatlar ve salçalarda ilave edilerek pişirilir.
Ocağın altını kapattıktan sonra cevizlerde eklenerek iç harcı hazırlanır.
- Hamuru için bulgur ve irmik 2 su bardağı sıcak suyla demlendirilir.
Yumurta ,un ,catalla ezilmiş patates,tuz ve karabiber de eklenerek iyice yoğrulur. (Hamuru yoğururken arada bir elinizi i ıslatın)
Ben tepsi yerine kelepçeli kalıp kullandım. Kelepçeli kalıp yağlandıktan sonra hamuru 2 eşit parçaya bölün elinizi ıslatıp bulgurlu hamurdan paçalar kopartarak kalıba yerleştirin iç harcını güzelce hamurun üzerine yayın geri kalan hamuru da parçalar halinde elinizle harcın üzerine yerleştirin . fırında 200 derecede30-40 dakika pişirin.
KREMALI MANTAR ÇORBALI PATATES
(Arkadaşlarım İlkay TATAR ve Banu TATAR ENGİN' den aldığım çok lezzetli bir tarif)
Malzemeler:
8 adet ortaboy patates
3 su bardağı süt
1 paket kremalı mantar çorbası
3 tane orta boy havuç
400 gr mantar
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Pul biber, Karabiber
Yapılışı :
Havuçları küp küp doğrayın ve iyice haşlayın.
Patatesleri ayrı bir tencerede iri küpler halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda haşlayın.
Mantarlarıda haşladıktan sonra doğrayın.
3 su bardağı sütle kremalı mantar çorbasını pişirin.Çorbanının içersine karabiber pul biberde ilave ettikten sonra,
Borcamın içine patatesleri, havuç ve mantarları isterseniz biraz daha pul biber ve karabiber ilave edip,üzerine mantar çorbasını ekleyerek karıştırın.
Fırında 170 derecede 20 dakika pişirin ve üzerine kaşarıda ilave ederek tekrar 15 dakika fırına sürün.
DANA KÜLBASTI
Malzemeler:
1,5 kilo dana biftek
1 çorba kaşığı biber salçası
1 ajda bardağı fındık yağı
Pulbiber, karabiber,tuz
1 baş sarımsak
Fırında Patates İçin Malzemeler:
8 adet orta boy patates
1ajda bardağı sıvıyağ
Kekik, pul biber, karabiber,tuz
Yapılışı:
1 gün öncesinden ete; dövülmüş sarımsak, sıvıyağ, salça, pul biber ve karabiber konularak bekletilir. Ertesi günde teflon tencerede pişirilir.
Frında patates için; patatesleri kızartmalık patates gibi biraz daha kalın ve irice doğrayın.
Geniş bir kabın içine patatesleri alın ve üzerine fındık yağı, 3 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı pul biber ile 2 tatlı kaşığı kekik,1 tatlı kaşığı karabiber konularak elle iyice karıştırılır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek patatesler yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir.180-200 derecede 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun...
KISIR
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
kimyon , karabiber,pul biber, nane
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
Nar ekşisi, limon
Taze soğan, maydanoz, taze nane
Yapılışı:
Sıvı yağda ince ince doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı pembeleşene kadar pişirin.
Üzerine salça ve baharatları ilave edin.
Bulguru da ekleyerek 6-7 dakika kavurun.
Üzerine sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.ve ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakın.
Soğuyunca limon, nar ekşisi ve ince ince doğranmış yeşillikleri ilave edin.
PORTAKALLI LİMONATA
(Birgül'den almış olduğum ve gerçekten hoşuma giden bir tarif)
Malzemeler:
2 adet limon
2 adet portakal
2,5 su bardağı toz şeker ( eğer daha tatlı olmasını istiyorsanız 3 su bardağı kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı limon tuzu (aktardan toz olarak çekilmişini alın)
15 bardak su
Portakal ve limonu iyice yıkayıp buzlukta donuncaya kadar bekletin.
Buzluktan çıkarttığınız limon ve portakalı 10 dakika dışarıda bekletip , buzunu musluktan akıtın. (Rondonun bıçağının kırılmaması ve kolay doğramak için)
Limon ve portakalı kabuklarıyla birlikte bıçakla 6-8 'e bölüp rondada iyice çekin.
Üzerine toz şekeri, limon tuzunu ve suyu ekleyerek 3-5 saat bekletin.
ince delikli süzgeçten süzdürdükten sonra soğuk olarak servise sunun. Afiyet olsun...
LİMONATA
Malzemeler:
4 adet limon
1 çorba kaşığı ince çekilmiş limon tuzu
2,5 su bardağı toz şeker
15 su bardağı su
Nane yaprakları
Limonlar kabuklarıyla birlikte rondoda çekilip, üzerine toz şeker ile limon tuzu konularak karıştırlır ve 2 saat kadar bekletilir.
Üzerine 15 bardak su konulur tekrar 1-2 saat kadar daha bekletildikten sonra süzgeçten süzülerek servise sunulur . Eğer nane tadını da seviyorsanız servis etmeden yarım saat kadar önce 1-2 dal nane kullanabilirsiniz.Limonun keskin tadını hissetiğim güzel bir içecek kesinlikle tavsiye ederim. Afiyet olsun...
CİPSLİ TAVUK SALATASI
5 adet haşlanmış ve didiklenmiş kemiksiz tavuk but
1 kase tepeleme yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
1 kutu konserve mısır
1 adet küçük aysbergmarul
10-15 adet yeşil zeytin ve 5-6 adet siyah zeytin (siyah zeytin sadece süslemede kullanım için gerekli)
1 ajda bardağı ceviz
1 paket cips (en son servise yakın kullanılırsa daha iyi olur.)
Genişçe bir kabın içersinde yoğurt ve mayonez iyice karıştırılır.
Yıkanıp süzülmüş konserve mısır, doğranmış aysberg marul, irice elle kırılmış ceviz ve 9 -10 adet yeşil zeytin ince ince doğranarak yoğurtlu karışımın içerisine ilave edilirek karıştırılır.
Servis tabağının içerisine alınan salatanın, kenarlarına cipsler yerleştirilir.( Ben salatanın ortasında farklı türde başka bir cips de kullandım.)son olarakta siyah ve yeşil zeytinlerde ilave edilir. Yada süslemede zetin kullanmayıp, cipsler tamamen iri parçalar halinde ufalanarakda salatanın üstü kaplanabilir. Afiyet olsun...
YOĞURTLU BULGUR SALATASI
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı yoğurt
1 paket labne peyniri (istenirse konmayabilir)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz
Taze soğan, maydanoz, taze nane
Yapılışı:
2 su bardağı bulgur iyice yıkanır , 1 tatlı kaşığı tuz ve yoğurtla iyice karıştırılarak 1 gece öncesinden bekletilir.
Mayonez, sıvıyağ, sarımsak, labne peyniri,cevizde eklenerek tekrar iyice yoğurtlu bulgura yedirilir.
Yeşilliklerde ince ince doğranarak salataya ilave edilir. Afiyet olsun...
TEL ŞEHRİYELİ SALATA
2 su bardağı tel şehriye
1,5 su bardağı kaynarsu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 küçük bağ taze soğan
Maydanoz
1 kutu konserve mısır
6-7 adet kornişon salatalık turşusu
5-6 adet közlenmiş kırmızı biber
1 paket hazır tavuk kıyma döner
limon , nar ekşisi
Teflon tencerede sıvı yağda tel şehriyeler iyice kavrulur.
Üzerine kaynar su ve biraz tuz ilave edilerek pilav gibi pişirilir ve demlenmeye bırakılır.
Bütün malzemeler doğranıp, soğuyan tel şehriyelerle birlikte harmanlanır.
İsteğe göre limon, nar ekşisi ve çok az sıvı yağ eklenip karıştırılır.
DALYAN KÖFTE (ROSTO KÖFTE)
Malzemeler:
750 gr kıyma
3 adet haşlanmış yumurta
1 adet yumurta
2 ajda bardağı bezelye
4 adet havuç
Yaklaşık 1-1,5 su bardağı Bayat ekmek (rondo da çekilmiş
2-3 iri diş sarımsak
1 ortaboy soğan
2 çorba kaşığı salça
köfte baharatı ,kimyon. karabiber, pulbiber
Yapılışı:
Havuçların dış kabukları soyulduktan sonra doğranmadan tüm olarak; ayıklanan bezelyelerle birlikte düdüklüde iyice pişene kadar haşlanır.
Kıymanın içine kuru soğan ve sarımsaklar rendelenir,bayat ekmek içi, 1 yumurta, baharatlarda eklenerek iyice yoğrulur.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.yoğrulan köfte kare şeklinde tepsiye yayılır.üzerine bezelye serilir, haşlanmıı 3 adet yumurta kare şeklindeki köftenin tam ortasına tüm şekilde konulur,havuçlarda bütün şekilde ortadaki yumurtaların sağına ve soluna yerleştirilir.
Yağlı kağıt sağlı solu kapatılır ve kağıt köfteden çıkartılarak rulo şekli verilmeye çalışılır.
Kasenin içerisine 2 çorba kaşığı salça ve 1 çorba kaşığı yağ ,tuz birazda su koularak iyice karıştırılır.
Köftenin üzerine sürülerek fırında pişirilir.
YOĞURTLU ETİMEK SALATASI
2 paket etimek
4 su bardağı yoğurt
5 çorba kaşığı mayonez
2 adet haşlanmış yumurta
1 diş sarımsak
5-6 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk (istenirse hazır paketlerde satılan tavuk döner de kullanılabilir.)
Pul biber, karabiber , kimyon
Maydanoz
1/2 su bardağı süt
Sütle etimekleri hafif ıslatın.
Biryandan da haşlanmış tavukları bahartlarla harmanlayın.
Bir kabın içerisinde mayonez, yoğurt sarımsak iyice karıştırın.
Etimekleri tabağa dizip kaşıkla üzerine yoğurt ve tavuğu koyun.
3 kat sıra halinde işleme devam edin.
Haşlanmış yumurtanın beyazı ve sarısı birbirinden ayırarak rendeleyin.
İnce doğranmış maydanoz ve yumurta ile süsleyin. Afiyet olsun...
DOMATESLİ FESLEĞENLİ MAKARNA
Malzemeler :
6-7 adet iri domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Fesleğen
Karabiber, pulbiber
4-5 diş sarımsak
ENGİNAR SALATASI
2 adet enginar
Hellim Peyniri
Roka
Kıvırcık
Çeri domates
limon,nar ekşisi, sirke,yağ
Yapılışı:
Enginarı haşlayıp .(haşlama suyuna biraz limon ve tuz ilave edin) Küp küp doğrayın.
Yeşillikleri ve domatesleri yıkayıp doğradıktan sonra; yağ, isteğe göre sirke ,nar ekşisi, limon ve tuz konularak harmanlanır.
Hellim peynirleri uzunlamasına kesilerek az yağda teflon tavada çevrilerek kızartılır.
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
6 adet konserve enginar yada hazır soyulmuş limon suyunda bekletilmiş 6 adet enginar
1 adet konserve garnitür yada haşlanmış 2,5 ajda bardağı bezelye 1 adet iri havuç, 2 adet patates
Dereotu
1 adet iri kurusoğan
2 adet kesme şeker
Yapılışı:
1 adet kurusoğan doğranır ve zeytin yağında iyice kavurulur.
Üzerine iyice yıkanıp süzülen konserve garnitür ilave edilerek 3-4 dakika kavrulur.
Konserve enginarlarda iyice yıkanır. Üzerine kavrulan garnitür kaşıkla yerleştirilir.
Tencereye enginarlar konulur, üzerine su ilave edilir, kesme şeker, tuz ve birazda zeytiyağı eklenerek enginarlar iyice pişirilir.
Pişen enginarlar tencereden alındıktan sonra dereotu ile süslenir.
TAVUKLU ENGİNAR
Malzemeler:
7 adet enginar
1 adet iri kemiksiz tavuk pirzola
10 adet mantar
1 küçük konserve garnitür
1 su bardağı kaşar rendesi
pul biber, karabiber
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet kurusoğan
Yapılışı:
Enginarları iyice yıkandıktan sonra (BİM 'de satılan konserve enginar çok lezzetli tavsiye ederim.) üzerini örtecek kadar suda çok az tuzla haşlayın.
Ayrı bir tencerede sıvı yağda ince ince doğradığınız soğanları kavurun. üzerine küp küp doğradığınız tavuğu sonrada kabuklarını soyduğunuz mantarlarıda doğrayıp sularını tamamen çekene kadar kavurun.
Sudan geçirilip süzülen garnitürü ve baharatlarıda ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
İyice pişen enginarların üzerine tavuklu harcı kaşıkla yerleştirin.
Cezvede 1 çorba kaşığı sıvı yağla salçayı kavurun yaklaşık 2 çorba kaşığı su ilave edip biraz pişirin.
Enginar dolmasının üzerine dökün .(Ben unuttuğum için kaşarı önce koyup sonra salçayı ters şekilde ekledim) Kaşar peynirini de koyup isterseniz kaşarın üzerine biraz pul biberde koyabilirsiniz. Fırında kaşarlar eriyene kadar pişrin. Afiyet olsun...
MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI
(BALIK PATLICAN)
Malzemeler:
7 -8 adet patlıcan (az çekirdekli)
1/2 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı un
kızartmak için sıvı yağ
Sarımsaklı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Patlıcanların sapları kesilmeden pijama gibi uzunlamasına kesilir.
Patlıcanlar bıçakla altından yarılmak suretiyle 4 'e bölünür.
Tuzlu suda haşlanır. Haşlandıktan sonra iyice süzülür ve çatalla hafif ezilir.
Önce yumurta sarısına sonra un ve mısır unlu karışıma bulanır.
Kızgın yağda kızartılır. En son olarakta üzerine sarımsaklı yoğurt eklenip servis edilir. Afiyet olsun...
PATATESLİ SEMİZOTU SALATASI
Malzemeler:
10 adet orta boy patates
3 Adet közlenmiş konserve kırmızı biber
Yarım demet semizotu
3 dal taze soğan
4 adet kornişon turşu (istenirse konmayabilir)
1 diş sarımsak
8 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
Yapılışı:
Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın.
Kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atıp patatesleri haşlayıp iyice süzdürün.
Ayrı bir kapta yoğurt mayonez ve dövülmüş sarımsağı iyice karıştırın.
İri doğranmış kırmızı biber, korrnişon turşu, taze soğan ( taze soğan sevmiyorsanız koymayabilirsiniz onun yerine sadece turşuda koyabilirsiniz.), yaprakları iri iri kopartılmış ve sapları ince doğranmış semizotu da eklenerek salata hazırlanır. Afiyet olsun...
MISIRLI BEZELYELİ MÜCVER
1 su bardağı konserve mısır
1 su bardağı konserve garnitür
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz,karabiber
Kızartmak için 1/2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Un,süt, yumurta, tuz karabibermikserle iyice çırpılır.
Rendelenmiş kaşar peyniri eklenip tekrar karıştırılır.
Bezelye ve mısırlar iyice yıkanıp süzüldükten sonra hamura konulup kaşıkla iyice karıştırılır.
Teflon tencerede iyice kızdırılmış yağa 1' er çorba kaşığı konularak ters düz yaparak kızartılır.
MANTI ÇORBASI
Hamurun rendelendikten sonraki hali |
2 Su bardağı un
2 yumurta
2 tepeleme çorba kaşığı salça
1 tepeleme çorba kaşığı tereyağ
Pul biber, karabiber,nane
Üzeri için sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
2su bardağı un, 2 yumurta, 3 çorba kaşığı su, 1 tatlı kaşığı tuz iyice yoğrulur oldukça sert bir hamur olacak.
Hamuru 1 saat buzdolabında beklettikten sonra rendenin iri kısmıyla hamuru bitene kadar rendeleyin.
Bir yandanda tencerede yağla salçayı kavurun üzerine 2 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve tuzunuda koyup üzerine 6 su bardağı su ekleyin.
İyice kaynadıktan sonra hamurları içine koyun.
Hamurlar piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp isterseniz pul biber, nanne yada sumak koyabilirsiniz. Afiyet olsun ...
YOĞURTLU PIRASA KAVURMASI
(Sevgili arkadaşım Nihal'den aldığım ve sürekli yaptığım bir tarif)
Pırasaların julien usulü doğranmış hali |
4-5 adet iri pırasanın beyaz kısmı
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı sirke
1/2 çay bardağı fındık yağı
1 diş sarımsak
Yapılışı:
Pırasalar önce ortadan bıçakla 2' ye bölünür.
Pırasanın birinci yarısı uzunlamasına ince ince kesilir. 2. yarısıda aynı şekilde kesilir.
Sıvı yağda kesilen pırasalar iyice kavrulur ve yağın fazlası alınır.
Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsak ve sirke iyice karıştırılır.
Üzerine pırasalarda eklenerek iyice harmanlanır. Bir kaç saat buzdolabında beklediğinde tadı daha da hoş oluyor Afiyet olsun...
BARBUNYA SALATASI
MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış barbunya yada konserve barbunya
3 neskafe fincanı yoğurt
1 iri diş sarımsak
1 adet havuç
4 çorba kaşığı mayonez
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (istenirse konmayabilir.)
Maydanoz, dereotu
Yapılışı:
Yoğurt, mayonez ve 1 tatlı kaşığı tuzla dövülmüş sarımsak iyice karıştırılır.
Üzerine rendelenmiş havuç, barbunya, ince ince doğranmış maydanoz ve dereotu ilave edilerek iyice karıştırılır. Afiyet olsun...
ALFREDO SOSLU FETTUCİNE MAKARNA
Malzemeler:
1 paket fettucine makarna
1 paket hazır krema
400-500 gr mantar
5-6 adet but ızgara tavuk
Fesleğen
Rendelenmiş parmesan peyniri (kaşar peyniride olabilir)
3-5 diş sarımsak
Yapılışı:
Makarna, kaynamış tuzlu suda biraz da sıvı yağ ilave edilerek haşlanır.
Sarımsaklar tuzla havanda dövülür ve teflon tavaya alınır. Biraz tereyağ konularak küp küp doğranmış tavuklarla çevrilir.
Mantarların dışındaki kabukları soyularak iri parçalar halinde doğranır.
Tavukların üzerine mantarlarda eklenir tamamen suyunu çekene kadar kavrulur.
Haşlanan ve soğuk suda süzülen makarnanın üzerine tavuklu -mantarlı harç ile hazır krema konulur.
İstenirse biraz karabiber de eklenerek 2-4 dakika ocakta çevrilir.
Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri, taze veya kuru fesleğen de eklenerek servise sunulur.
ÇİN MAKARNASI
(5-6 kişilik ama biz evde 5. ve 6 ncı kişiye ihtiyaç duymuyoruz çok sevdiğimiz için çatlayana kadar yiyoruz. )
Malzemeler:
1 Paket noodle yada spagetti (benim tercihim spagetti)
2 adet iri paprika biber (kırmızı biber)
3 adet sivri biber
3 çorba kaşığı soya sosu
5 adet pirzolalık tavuk
400 gr mantar
Acı sos (Kemal Kükrerinkini tavsiye edebilirim.)
1 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı safran
4 - 5 iri diş sarımsak
2 adet havuç
2 tabak ince doğranmış beyaz lahana
Pirzolalık tavukları küçük olarak küp küp doğrayın.
Havanda 1 tatlı kaşığı tuzla sarımsakları dövün.
Tencereye yağı koyup dövülmüş sarımsak tavuk ve ince ince doğranmış mantarları tamamen sularını çekene kadar; birazda kavurarak pişirin.
bir yandan da makarnayı haşlayıp süzün.
Başka bir teflon tencerede ince doğranmış beyaz lahana, rendelenmiş havuç, biberleri 10 dakika kadar pişirin.
Üzerine önceden kavurduğumuz tavuk ve mantarları ilave edin 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Soya sosu, köri ve safran, 3 çorba kaşığı acı biber sosu da ilave ederek 5 dakika daha ocakta çevirin.
Haşlanan makarnayı bu karışıma ilave edip iyice harmanlayın ihtiyaç duyarsanız 1 tatlı kaşığı daha tuz koyabilirsiniz.
Eğer acı seviyorsanız biraz daha acı sos ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun...
MAYONEZLİ KABAK SALATASI
Malzemeler:
2-3 adet kabak
1 kase tepeleme yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
1 ajda bardağı ceviz
1 diş sarımsak (istenirse konmayabilir)
Dereotu
karabiber,nane
Yapılışı:
Kabaklar rendenin iri kısmıyla rendelenir.
2-3 çorba kaşığı sıvı yağda kabaklar suyunu tamamen çekene kadar kavrulur.
Üzerine karabiber.nane tuz ilave edilir.
Yoğurtlu mayonez karışımına kavrulmuş kabak,ceviz ve ince ince doğranmış dereotu eklenerek iyice karştırılır.
Arzu edilirse servis etmeye yakın, yağda pul biber yakılarak mayonezli kabağın üzerinde gezdirilebilir.
ÇİN SALATASI
(Fatoş'tan aldığım hoş bir tarif )
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1/2 çaybardağı sıvı yağ
1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk
Bezelye garnitür
1 kutu konserve mısır
5-6 adet kornişon turşu
2-3 dal taze soğan
Maydanoz, dereotu, taze nane
1-2 tane limon
karabiber
Yapılışı:
Sıvı yağda pirinci kavurup
No comments:
Post a Comment