Monday, September 2, 2013

havuç salata çeşitleri

Merhabalar degerli web sitesi takipçilerimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün havuç salata çeşitleri yazisini yayinlamaya karar verdik.











PIRASALI PATATESLİ SALATA


(Sevgili arkadaşım Nihal KONUKÇU'dan aldığım güzel bir tarif)


havuc salata cesitleri 1






havuc salata cesitleri 2


Malzemeler: 



  • 5 adet iri patates (1 tanesini süslemede kullandım)


  • 3 adet pırasanın beyaz kısmı


  • 1 kutu konserve bezelye


  • 1 kutu konserve mısır


  • 2 adet havuç


  • 2 çorba kaşığı sirke 


  • Dereotu


  • 3 su bardağı yoğurt


  • 1 diş sarımsak


  • 4 çorba kaşığı mayonez



Yapılışı:



  • Pırasaları ince ince doğrayıp yağda rengi dönene kadar kavurun.


  • Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp ayrı ayrı yağda kızartın.


  • Yoğurt , mayonez, sirke, havanda dövülmüş sarımsak, ince ince doğranmış dereotunu iyice birbirine yedirin.


  • Bezelye ve mısırı iyice yıkayıp süzdürdükten sonra yoğurtlu karışıma ilave edin.


  • Havuçları kızarttıktan sonra yumuşamaları için az suda biraz tıkırdatıp süzün.


  • İsterseniz bir gün öncesinden hazırlayıp buzdolabında bekletin ( daha güzel oluyor). ertesi günde patatesleri kızartıp ekleyin.Afiyet olsun...







havuc salata cesitleri 3







KAYISI SUYU









 


havuc salata cesitleri 4                                                                                    







 


havuc salata cesitleri 5


Malzemeler: 




  • Kayısı


  • Toz şeker


  • Su





havuc salata cesitleri 6


 Yapılışı:



  • Kayısıları iyice yıkayıp çekirdeklerini çıkartın.


  • Ortaboy bir tencereye yaklaşık 1,5 su bardağı kadar su ekleyip kayısıları 20-25 dakika pişirin. Üzerine isteğe göre toz şeker ilave edin.( en az 3 kupa olursa daha iyi olur)


  • Kayısılar iyice kaynadıktan sonra sıcakken ayaklı el blenderı ile kayısıları ezilene kadar çekin.


  • Sıcakken kavanozlara kayısı marmelatını koyup ters çevirin.


  • Kayısı suyu olarak tüketmek istenildiğinde  kayısı marmelatını ince delikli süzgeçten geçirip  yeteri kadar su ilave edin.

Not: Ayrıca hiç su koymadan teflon tencerede kayısıları pişirebilirsiniz. Bu şekilde pişirildiğinde rengi biraz daha boz oluyor.


havuc salata cesitleri 7



TEPSİDE YALANCI İÇLİ KÖFTE


havuc salata cesitleri 8



havuc salata cesitleri 9
 İç Harcı İçin Malzemeler:



  • 400- 500 gr kıyma


  • 3 büyük boy kurusoğan


  • 4 yemek kaşığı tereyağ


  • 1 su bardağı ceviz


  • 1 çorba kaşığı biber salçası


  • 1 çorba kaşığı domates salçası


  • Kimyon, karabiber, pul biber,tuz




havuc salata cesitleri 10
 Hamuru İçin Malzemeler:



  • 2 su bardağı ince bulgur


  • 4 yemek kaşığı irmik


  • 1 su bardağı un


  • 2 adet ortaboy haşlanmış patates


  • 2 su bardağı sıcak su


  • 1 yumurta


  • karabiber ,tuz




havuc salata cesitleri 11
 Yapılışı:



  • İç harcı için kuru soğanlar yemeklik doğranır, pembeleşince kıyma eklenerek iyice kavrulur.


  • Baharatlar ve salçalarda  ilave edilerek  pişirilir.


  • Ocağın altını kapattıktan sonra cevizlerde eklenerek iç harcı hazırlanır.




havuc salata cesitleri 12



  •  Hamuru için bulgur ve irmik 2 su bardağı sıcak suyla demlendirilir.


  • Yumurta ,un ,catalla ezilmiş patates,tuz ve karabiber de eklenerek iyice yoğrulur. (Hamuru yoğururken arada bir elinizi i ıslatın) 


  • Ben tepsi yerine kelepçeli kalıp kullandım. Kelepçeli kalıp yağlandıktan sonra  hamuru 2 eşit parçaya bölün elinizi ıslatıp bulgurlu hamurdan paçalar kopartarak kalıba yerleştirin iç harcını güzelce hamurun üzerine yayın geri kalan hamuru da parçalar halinde elinizle harcın üzerine yerleştirin . fırında 200 derecede30-40 dakika pişirin.

Not: Eğer hamurun renginin daha kırmızı olmasını istiyorsanız hamura yarım çorba kaşığı salça kullanabilirsiniz.


havuc salata cesitleri 13
















KREMALI MANTAR ÇORBALI PATATES

(Arkadaşlarım İlkay TATAR ve Banu TATAR ENGİN' den aldığım çok lezzetli bir tarif)


havuc salata cesitleri 14


havuc salata cesitleri 15




Malzemeler:



  • 8 adet ortaboy patates


  • 3 su bardağı süt


  • 1 paket kremalı mantar çorbası


  • tane orta boy havuç


  • 400 gr mantar


  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


  • Pul biber, Karabiber





havuc salata cesitleri 16


 Yapılışı :




  • Havuçları küp küp doğrayın ve iyice haşlayın.


  • Patatesleri ayrı bir tencerede  iri küpler halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda  haşlayın.


  • Mantarlarıda haşladıktan sonra doğrayın.


  • 3 su bardağı sütle kremalı mantar çorbasını pişirin.Çorbanının içersine karabiber pul biberde ilave ettikten sonra,


  • Borcamın içine patatesleri, havuç ve mantarları isterseniz biraz daha  pul biber ve karabiber ilave edip,üzerine mantar çorbasını ekleyerek karıştırın.


  • Fırında 170 derecede 20 dakika pişirin ve üzerine kaşarıda ilave ederek tekrar 15 dakika fırına sürün. 





















havuc salata cesitleri 17
 


DANA KÜLBASTI


havuc salata cesitleri 18



havuc salata cesitleri 19


Malzemeler: 



  • 1,5 kilo dana biftek


  • 1 çorba kaşığı biber salçası


  • 1 ajda bardağı fındık yağı


  • Pulbiber, karabiber,tuz


  • 1 baş sarımsak



Fırında Patates İçin Malzemeler:



  • 8 adet orta boy patates


  • 1ajda bardağı sıvıyağ


  • Kekik, pul biber, karabiber,tuz




havuc salata cesitleri 20Yapılışı:



  • 1 gün öncesinden ete; dövülmüş sarımsak, sıvıyağ, salça, pul biber ve karabiber konularak bekletilir. Ertesi günde teflon tencerede pişirilir. 


  • Frında patates için; patatesleri kızartmalık patates gibi biraz daha kalın ve irice doğrayın.


  • Geniş bir kabın içine patatesleri alın ve üzerine fındık yağı, 3 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı pul biber ile 2 tatlı kaşığı kekik,1 tatlı kaşığı karabiber konularak elle iyice karıştırılır.


  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek patatesler yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir.180-200 derecede 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun...








havuc salata cesitleri 21










KISIR


havuc salata cesitleri 22






havuc salata cesitleri 23


Malzemeler: 



  • 2 su bardağı ince bulgur


  • 2 su bardağı sıcak su


  • kimyon , karabiber,pul biber, nane


  • 1 orta boy soğan 


  • 2 diş sarımsak


  • 1 çorba kaşığı biber salçası


  • 2 çorba kaşığı domates salçası


  • Nar ekşisi, limon


  • Taze soğan, maydanoz, taze nane











havuc salata cesitleri 24


Yapılışı: 



  • Sıvı yağda ince ince doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı pembeleşene kadar pişirin.


  • Üzerine salça ve baharatları ilave edin. 


  • Bulguru da ekleyerek 6-7 dakika kavurun.


  • Üzerine sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.ve ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakın.


  • Soğuyunca limon, nar ekşisi ve ince ince doğranmış yeşillikleri ilave edin. 











havuc salata cesitleri 25






PORTAKALLI LİMONATA


(Birgül'den almış olduğum ve gerçekten hoşuma giden bir tarif)






havuc salata cesitleri 26



havuc salata cesitleri 27


 Malzemeler:



  • 2 adet limon


  • 2 adet portakal


  • 2,5 su bardağı toz şeker ( eğer daha tatlı olmasını istiyorsanız 3 su bardağı kullanabilirsiniz)


  • 1 çorba kaşığı  limon tuzu (aktardan toz olarak çekilmişini alın)


  • 15 bahavuc salata cesitleri 28rdak su





 Yapılışı:



  • havuc salata cesitleri 29 Portakal ve limonu iyice yıkayıp buzlukta donuncaya kadar bekletin.


  • Buzluktan çıkarttığınız  limon ve portakalı 10 dakika dışarıda bekletip , buzunu musluktan akıtın. (Rondonun bıçağının kırılmaması ve kolay doğramak için) 


  • Limon ve portakalı kabuklarıyla birlikte   bıçakla 6-8 'e bölüp rondada iyice  çekin.


  •  Üzerine toz şekeri, limon tuzunu ve suyu ekleyerek 3-5 saat bekletin.


  • ince delikli süzgeçten süzdürdükten sonra soğuk olarak servise sunun. Afiyet olsun...







havuc salata cesitleri 30


LİMONATA


havuc salata cesitleri 31



havuc salata cesitleri 32


Malzemeler:



  • 4 adet limon


  • 1 çorba kaşığı ince çekilmiş  limon tuzu


  • 2,5 su bardağı toz şeker


  • 15 su bardağı su


  • Nane yaprakları

Yapılışı:



  • Limonlar kabuklarıyla birlikte rondoda çekilip, üzerine toz şeker ile limon tuzu konularak karıştırlır ve 2 saat kadar bekletilir.




  • Üzerine 15 bardak su konulur tekrar 1-2 saat kadar daha bekletildikten sonra süzgeçten süzülerek servise sunulur . Eğer nane tadını da seviyorsanız  servis etmeden yarım saat kadar önce 1-2 dal nane kullanabilirsiniz.Limonun keskin tadını hissetiğim güzel bir içecek kesinlikle tavsiye ederim. Afiyet olsun...



CİPSLİ TAVUK SALATASI


havuc salata cesitleri 33



havuc salata cesitleri 34
 Malzemeler:



  • 5 adet  haşlanmış  ve didiklenmiş kemiksiz tavuk but


  • 1  kase tepeleme yoğurt 


  • 3 çorba  kaşığı mayonez


  • 1 kutu konserve mısır


  • 1 adet küçük aysbergmarul


  • 10-15 adet yeşil zeytin  ve 5-6 adet siyah zeytin (siyah zeytin sadece süslemede kullanım için gerekli)


  • 1 ajda bardağı ceviz


  •  1 paket cips (en son servise yakın kullanılırsa daha iyi olur.)

Yapılışı: 



  • Genişçe bir  kabın içersinde yoğurt ve mayonez  iyice karıştırılır.


  • Yıkanıp süzülmüş konserve mısır, doğranmış aysberg marul, irice elle kırılmış ceviz ve 9 -10 adet yeşil zeytin ince ince doğranarak  yoğurtlu karışımın içerisine ilave edilirek karıştırılır.


  • Servis tabağının içerisine alınan salatanın, kenarlarına cipsler yerleştirilir.( Ben salatanın ortasında farklı türde başka bir cips de kullandım.)son olarakta siyah ve yeşil zeytinlerde ilave edilir.  Yada süslemede zetin kullanmayıp, cipsler tamamen iri parçalar halinde ufalanarakda salatanın üstü kaplanabilir.  Afiyet olsun...

 


havuc salata cesitleri 35




YOĞURTLU BULGUR SALATASI


havuc salata cesitleri 36



havuc salata cesitleri 37




 Malzemeler:



  • 2 su bardağı ince bulgur


  • 2 su bardağı yoğurt


  • 1 paket labne peyniri (istenirse konmayabilir)


  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ


  • 2 çorba kaşığı mayonez


  • 1 diş sarımsak


  • 1 çay bardağı ceviz


  • Taze soğan, maydanoz, taze nane



Yapılışı: 



  •  2 su bardağı bulgur iyice yıkanır , 1 tatlı kaşığı tuz ve yoğurtla iyice karıştırılarak  1 gece öncesinden bekletilir.


  • Mayonez, sıvıyağ, sarımsak, labne peyniri,cevizde eklenerek tekrar iyice  yoğurtlu bulgura yedirilir.


  • Yeşilliklerde  ince ince doğranarak salataya ilave edilir. Afiyet olsun...










TEL ŞEHRİYELİ SALATA


havuc salata cesitleri 38



havuc salata cesitleri 39
Malzemeler :



  •  2 su bardağı tel şehriye


  • 1,5 su bardağı kaynarsu


  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ


  • 1 küçük bağ taze soğan


  • Maydanoz


  • 1 kutu konserve mısır


  • 6-7 adet kornişon salatalık turşusu


  • 5-6 adet közlenmiş kırmızı biber


  • 1 paket hazır tavuk kıyma döner


  • limon , nar ekşisi

Yapılışı:



  • Teflon tencerede sıvı yağda tel şehriyeler iyice kavrulur.


  • Üzerine kaynar su  ve biraz tuz ilave edilerek pilav gibi pişirilir ve demlenmeye bırakılır. 


  • Bütün malzemeler doğranıp, soğuyan tel şehriyelerle birlikte harmanlanır.








  • İsteğe göre limon, nar ekşisi  ve çok az sıvı yağ eklenip karıştırılır.








havuc salata cesitleri 40

 
DALYAN KÖFTE (ROSTO KÖFTE)


havuc salata cesitleri 41






havuc salata cesitleri 42


 Malzemeler:




  • 750 gr kıyma


  • 3 adet haşlanmış yumurta


  • 1 adet yumurta


  • 2 ajda bardağı  bezelye


  • 4 adet havuç 


  •  Yaklaşık 1-1,5 su bardağı Bayat  ekmek (rondo da çekilmiş


  • 2-3 iri diş sarımsak


  • 1 ortaboy soğan


  • 2 çorba kaşığı salça


  • köfte baharatı ,kimyon. karabiber, pulbiber




havuc salata cesitleri 43


Yapılışı:



  • Havuçların dış kabukları soyulduktan sonra doğranmadan tüm olarak; ayıklanan bezelyelerle birlikte düdüklüde iyice pişene kadar haşlanır.


  • Kıymanın içine kuru soğan ve sarımsaklar rendelenir,bayat ekmek içi, 1 yumurta, baharatlarda eklenerek iyice yoğrulur.


  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.yoğrulan köfte kare şeklinde tepsiye yayılır.üzerine bezelye serilir, haşlanmıı 3 adet yumurta kare şeklindeki köftenin tam ortasına tüm şekilde konulur,havuçlarda bütün şekilde ortadaki yumurtaların sağına ve soluna yerleştirilir.


  • Yağlı kağıt sağlı solu kapatılır ve kağıt köfteden çıkartılarak  rulo şekli verilmeye çalışılır.


  • Kasenin  içerisine 2 çorba kaşığı salça ve 1 çorba kaşığı yağ ,tuz birazda su koularak iyice karıştırılır.


  • Köftenin üzerine sürülerek fırında pişirilir.



YOĞURTLU ETİMEK SALATASI






havuc salata cesitleri 44



havuc salata cesitleri 45
Malzemeler:



  • 2 paket etimek


  • 4 su bardağı yoğurt


  • 5 çorba kaşığı mayonez


  • 2 adet haşlanmış yumurta


  • 1 diş sarımsak


  • 5-6 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk (istenirse hazır paketlerde satılan tavuk döner de kullanılabilir.)


  • Pul biber, karabiber , kimyon


  • Maydanoz


  • 1/2 su bardağı süt

Yapılışı:



  • Sütle etimekleri hafif ıslatın.


  • Biryandan da haşlanmış tavukları bahartlarla harmanlayın.


  • Bir kabın içerisinde mayonez, yoğurt sarımsak iyice karıştırın.


  • Etimekleri tabağa dizip kaşıkla üzerine yoğurt ve tavuğu koyun.


  • 3 kat sıra halinde işleme devam edin.


  • Haşlanmış yumurtanın beyazı ve sarısı birbirinden ayırarak rendeleyin.


  • İnce doğranmış maydanoz ve yumurta ile süsleyin. Afiyet olsun...





havuc salata cesitleri 46







DOMATESLİ FESLEĞENLİ MAKARNA










havuc salata cesitleri 47






Malzemeler :




  • 6-7 adet iri domates




  • 1 çorba kaşığı domates salçası




  • Fesleğen




  • Karabiber, pulbiber




  • 4-5 diş sarımsak




ENGİNAR SALATASI






havuc salata cesitleri 48



havuc salata cesitleri 49
 Malzemeler:



  • 2 adet enginar


  • Hellim Peyniri


  • Roka


  • Kıvırcık


  • Çeri domates


  • limon,nar ekşisi, sirke,yağ



havuc salata cesitleri 50


Yapılışı:



  • Enginarı haşlayıp .(haşlama suyuna biraz limon ve tuz ilave edin) Küp küp doğrayın.


  • Yeşillikleri  ve domatesleri yıkayıp doğradıktan sonra; yağ,  isteğe göre sirke ,nar ekşisi, limon ve tuz konularak harmanlanır.


  • Hellim peynirleri uzunlamasına kesilerek az yağda teflon tavada  çevrilerek kızartılır.





ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


havuc salata cesitleri 51



havuc salata cesitleri 52
 Malzemeler:



  • 6 adet konserve enginar yada hazır soyulmuş limon suyunda bekletilmiş 6 adet enginar


  • 1 adet konserve garnitür yada haşlanmış  2,5 ajda bardağı bezelye 1 adet iri  havuç, 2 adet patates


  • Dereotu




  • 1 adet iri kurusoğan




  • 2 adet kesme şeker



Yapılışı:



  • 1 adet kurusoğan doğranır ve zeytin yağında iyice kavurulur.


  • Üzerine iyice yıkanıp süzülen konserve garnitür ilave edilerek 3-4 dakika kavrulur.


  • Konserve enginarlarda iyice yıkanır. Üzerine kavrulan garnitür kaşıkla yerleştirilir.


  • Tencereye enginarlar konulur, üzerine su ilave edilir, kesme şeker, tuz ve birazda zeytiyağı eklenerek enginarlar iyice pişirilir.


  • Pişen  enginarlar tencereden alındıktan sonra dereotu ile süslenir.




havuc salata cesitleri 53






TAVUKLU ENGİNAR






havuc salata cesitleri 54






havuc salata cesitleri 55


Malzemeler:




  • 7 adet enginar


  • 1 adet iri kemiksiz tavuk pirzola


  • 10 adet mantar


  • 1 küçük konserve garnitür


  • 1 su bardağı kaşar rendesi


  • pul biber, karabiber


  • 1 çorba kaşığı salça


  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ


  • 1 adet kurusoğan





havuc salata cesitleri 56


Yapılışı:



  • Enginarları iyice yıkandıktan sonra (BİM 'de satılan konserve enginar çok lezzetli tavsiye ederim.) üzerini örtecek  kadar suda çok az tuzla haşlayın. 


  • Ayrı bir tencerede sıvı yağda ince ince doğradığınız soğanları kavurun. üzerine küp küp doğradığınız tavuğu sonrada kabuklarını soyduğunuz mantarlarıda doğrayıp sularını tamamen çekene kadar kavurun.


  • Sudan geçirilip süzülen garnitürü ve baharatlarıda ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.


  • İyice pişen enginarların üzerine tavuklu harcı kaşıkla yerleştirin.


  • Cezvede 1 çorba kaşığı sıvı yağla salçayı  kavurun yaklaşık 2 çorba kaşığı su ilave edip biraz pişirin.


  • Enginar dolmasının üzerine dökün .(Ben unuttuğum için kaşarı önce koyup sonra salçayı ters şekilde ekledim)  Kaşar peynirini de koyup isterseniz kaşarın üzerine biraz pul biberde koyabilirsiniz. Fırında kaşarlar eriyene kadar pişrin. Afiyet olsun...







MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI 






(BALIK PATLICAN)











havuc salata cesitleri 57



havuc salata cesitleri 58


Malzemeler:



  • 7 -8 adet patlıcan (az çekirdekli)


  • 1/2 su bardağı mısır unu


  • 1/2 su bardağı un


  • kızartmak için sıvı yağ


  • Sarımsaklı yoğurt


  • 2 adet yumurta sarısı



Yapılışı:




  • Patlıcanların sapları kesilmeden pijama gibi uzunlamasına kesilir.


  • Patlıcanlar bıçakla altından yarılmak suretiyle 4 'e bölünür.


  • Tuzlu suda haşlanır. Haşlandıktan sonra iyice süzülür ve çatalla hafif ezilir.


  • Önce yumurta sarısına sonra un ve mısır unlu karışıma bulanır.


  • Kızgın yağda kızartılır. En son olarakta üzerine sarımsaklı yoğurt eklenip servis edilir. Afiyet olsun...




havuc salata cesitleri 59


PATATESLİ SEMİZOTU SALATASI



havuc salata cesitleri 60




havuc salata cesitleri 61Malzemeler:



  • 10 adet orta boy patates


  • 3 Adet közlenmiş konserve kırmızı biber


  • Yarım demet semizotu


  • 3 dal taze soğan


  • 4 adet kornişon turşu (istenirse konmayabilir)


  • 1 diş sarımsak


  • 8 çorba kaşığı yoğurt


  • 4 çorba kaşığı mayonez



  


Yapılışı:



  • Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın.


  • Kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atıp patatesleri  haşlayıp iyice süzdürün. 


  • Ayrı bir kapta yoğurt mayonez ve dövülmüş sarımsağı iyice karıştırın.


  • İri doğranmış kırmızı biber, korrnişon turşu,  taze soğan ( taze soğan sevmiyorsanız koymayabilirsiniz onun yerine sadece turşuda koyabilirsiniz.), yaprakları iri iri kopartılmış ve sapları ince doğranmış semizotu da eklenerek salata hazırlanır.   Afiyet olsun...




MISIRLI  BEZELYELİ MÜCVER


havuc salata cesitleri 62



havuc salata cesitleri 63
 Malzemeler:



  • 1 su bardağı konserve mısır


  • 1 su bardağı konserve  garnitür


  • 1 su bardağı un


  • 1 adet yumurta


  • 1,5 çay bardağı süt


  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


  • 1 tatlı kaşığı tuz,karabiber


  • Kızartmak için 1/2 su bardağı sıvı yağ 



Yapılışı: 




  • Un,süt, yumurta, tuz karabibermikserle iyice çırpılır.




  • Rendelenmiş kaşar peyniri eklenip tekrar karıştırılır.




  • Bezelye ve mısırlar iyice yıkanıp süzüldükten sonra hamura konulup kaşıkla iyice karıştırılır.




  • Teflon tencerede iyice kızdırılmış yağa 1' er çorba kaşığı konularak ters düz yaparak kızartılır.







havuc salata cesitleri 64







MANTI ÇORBASI












havuc salata cesitleri 65




























havuc salata cesitleri 66

Hamurun rendelendikten sonraki hali
  Malzemeler:



  • 2 Su bardağı un 


  • 2 yumurta


  • 2 tepeleme çorba kaşığı salça


  • 1 tepeleme çorba kaşığı tereyağ


  • Pul biber, karabiber,nane


  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt



havuc salata cesitleri 67 

Yapılışı: 



  • 2su bardağı un, 2 yumurta, 3 çorba kaşığı su, 1 tatlı kaşığı tuz iyice yoğrulur oldukça sert bir hamur olacak.


  • Hamuru 1 saat buzdolabında beklettikten sonra rendenin iri kısmıyla hamuru bitene kadar rendeleyin.


  •  Bir yandanda tencerede  yağla salçayı kavurun üzerine 2 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve tuzunuda koyup üzerine 6 su bardağı su ekleyin.


  • İyice kaynadıktan sonra hamurları içine koyun.


  • Hamurlar piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp isterseniz pul biber, nanne yada sumak koyabilirsiniz. Afiyet olsun ...




YOĞURTLU PIRASA KAVURMASI


     (Sevgili arkadaşım Nihal'den aldığım ve sürekli yaptığım bir tarif)



havuc salata cesitleri 68
 



























havuc salata cesitleri 69

Pırasaların julien usulü doğranmış hali
 Malzemeler :



  • 4-5 adet iri pırasanın beyaz kısmı


  • 1 su bardağı yoğurt


  • 2 yemek kaşığı mayonez


  • 1 çorba kaşığı sirke


  • 1/2 çay bardağı fındık yağı 


  • 1 diş sarımsak

havuc salata cesitleri 70 

Yapılışı:



  • Pırasalar önce ortadan bıçakla 2' ye bölünür.




  • Pırasanın birinci yarısı uzunlamasına ince ince kesilir. 2. yarısıda aynı şekilde kesilir. 


  • Sıvı yağda kesilen pırasalar iyice kavrulur ve yağın fazlası alınır.


  • Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsak ve sirke iyice karıştırılır.


  • Üzerine pırasalarda eklenerek iyice harmanlanır. Bir kaç saat buzdolabında beklediğinde tadı daha da hoş oluyor Afiyet olsun...




BARBUNYA SALATASI 


havuc salata cesitleri 71




havuc salata cesitleri 72 MALZEMELER:



  • 2 su bardağı haşlanmış barbunya yada konserve barbunya


  •  3 neskafe fincanı yoğurt


  • 1 iri diş sarımsak 


  • 1 adet havuç


  • 4 çorba kaşığı mayonez


  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (istenirse konmayabilir.)


  • Maydanoz, dereotu 



















Yapılışı:



  • Yoğurt, mayonez  ve 1 tatlı kaşığı tuzla dövülmüş sarımsak iyice karıştırılır.


  • Üzerine rendelenmiş havuç, barbunya, ince ince doğranmış maydanoz ve dereotu ilave edilerek iyice karıştırılır. Afiyet olsun...




havuc salata cesitleri 73



ALFREDO SOSLU FETTUCİNE MAKARNA





havuc salata cesitleri 74



havuc salata cesitleri 75


Malzemeler:



  • 1 paket fettucine makarna


  • 1 paket hazır krema


  • 400-500 gr mantar


  • 5-6 adet but ızgara tavuk


  • Fesleğen


  • Rendelenmiş parmesan peyniri (kaşar peyniride olabilir)


  • 3-5 diş sarımsak





Yapılışı:








  • Makarna, kaynamış  tuzlu suda biraz da sıvı yağ ilave edilerek haşlanır.


  • Sarımsaklar tuzla havanda dövülür  ve teflon tavaya alınır. Biraz tereyağ konularak küp küp doğranmış tavuklarla çevrilir.


  • Mantarların dışındaki kabukları soyularak iri parçalar halinde doğranır.


  • Tavukların üzerine mantarlarda eklenir tamamen suyunu çekene kadar kavrulur. 


  • Haşlanan ve soğuk suda süzülen makarnanın üzerine tavuklu -mantarlı harç ile hazır krema konulur.


  • İstenirse biraz karabiber de eklenerek 2-4 dakika ocakta çevrilir. 


  • Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri, taze veya kuru fesleğen de eklenerek servise sunulur.


havuc salata cesitleri 76


ÇİN MAKARNASI


(5-6 kişilik ama biz evde 5. ve 6 ncı kişiye ihtiyaç duymuyoruz çok sevdiğimiz için çatlayana kadar yiyoruz. )



havuc salata cesitleri 77








Malzemeler:




  • 1 Paket noodle yada spagetti (benim tercihim spagetti)




  • 2 adet iri paprika biber (kırmızı biber)




  • 3 adet sivri biber




  • 3 çorba kaşığı soya sosu




  • 5 adet pirzolalık tavuk




  • 400 gr mantar 




  • Acı sos (Kemal Kükrerinkini tavsiye edebilirim.)




  • 1 tatlı kaşığı köri




  • 1 çorba kaşığı safran




  • 4 - 5 iri diş sarımsak




  • 2 adet havuç




  • 2 tabak ince doğranmış beyaz lahana




havuc salata cesitleri 78
Yapılışı:



  • Pirzolalık tavukları küçük olarak küp küp doğrayın.


  •  Havanda 1 tatlı kaşığı tuzla sarımsakları dövün.


  • Tencereye yağı koyup dövülmüş sarımsak tavuk ve ince ince doğranmış mantarları tamamen sularını  çekene kadar; birazda kavurarak pişirin.


  • bir yandan da makarnayı  haşlayıp süzün.


  • Başka bir teflon  tencerede ince  doğranmış beyaz lahana, rendelenmiş havuç, biberleri 10 dakika kadar pişirin.


  • Üzerine önceden kavurduğumuz tavuk ve mantarları ilave edin 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Soya sosu, köri ve safran, 3 çorba kaşığı acı biber sosu da ilave ederek 5 dakika daha ocakta çevirin.


  • Haşlanan makarnayı bu karışıma ilave edip iyice harmanlayın ihtiyaç duyarsanız 1 tatlı kaşığı daha tuz koyabilirsiniz.


  • Eğer acı seviyorsanız biraz daha acı sos ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun...



MAYONEZLİ KABAK SALATASI


havuc salata cesitleri 79



havuc salata cesitleri 80


 Malzemeler:



  • 2-3 adet kabak


  • 1 kase tepeleme yoğurt


  • 3 çorba kaşığı mayonez


  • 1 ajda bardağı ceviz


  • 1 diş sarımsak (istenirse konmayabilir)


  • Dereotu


  • karabiber,nane











Yapılışı: 



  • Kabaklar rendenin iri kısmıyla rendelenir.


  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağda kabaklar suyunu tamamen çekene kadar kavrulur.


  • Üzerine karabiber.nane tuz ilave edilir.


  • Yoğurtlu mayonez karışımına kavrulmuş kabak,ceviz ve ince ince doğranmış dereotu eklenerek iyice karştırılır.


  • Arzu edilirse servis etmeye yakın,  yağda pul biber yakılarak mayonezli kabağın üzerinde gezdirilebilir.



havuc salata cesitleri 81







 ÇİN SALATASI


   (Fatoş'tan aldığım hoş bir tarif )


havuc salata cesitleri 82





havuc salata cesitleri 83


Malzemeler:




  • 1 su bardağı pirinç


  • 1/2 çaybardağı sıvı yağ


  • 1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk


  • Bezelye garnitür


  • 1 kutu konserve mısır 


  • 5-6 adet kornişon turşu


  • 2-3 dal taze soğan


  • Maydanoz, dereotu, taze nane 


  • 1-2 tane limon


  • karabiber

havuc salata cesitleri 84


 Yapılışı:




  • Sıvı yağda pirinci kavurup

No comments:

Post a Comment