Malzemeler
500 gr kuzu kuşbaşı
2 baş soğan
Kırmızı yağ biberi
Sivribiber
2 diş sarımsak
Domates salçası
Biber salçası
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Tereyağ
Hazırlanışı
Et sote de dana eti kullanılıyorsa kuşbaşı doğranmış etler düdüklü tencereye koyulur.Üzerine 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir.Düdüklünün düdüğünü indirdikten sonra 20 dakika pişirilir.Pişen etler ayrı bir tencereye alınır.Üzerine tereyağ,yemeklik doğranmış kuru soğan,sivri biber,kırmızı biber,2 diş sarımsak,domates,1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı biber salçası ilave edilerek pişirilir.Üzerine tuz karabiber pulbiber ilave edilir. Servise alınır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
Bu konu ile alakali daha fazla yazi inceleyebileceginiz kaliteli bir kaynak : tencere yemekleri tarifleri
No comments:
Post a Comment