Kıymalı ve Ispanaklı Ekmekler
İnce doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Kıymayı ilave edip, kıyma suyunu salıp çekene dek kavurun. Doğranmış maydanozu ekledikten sonra 1-2 dakika çevirin. Haşlanmış ıspanağı, tuzu, karabiberi koyup 1-2 dakika daha kavurun. Bayat ekmek dilimlerinin üzerlerine yumuşak Teremyağ veya margarin sürün. Ilık haldeki ıspanaklı içten ekmeklerin üzerlerine koyun. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpin ve fırında kaşarlar eriyene dek tutun.
Peynirli ve Domatesli Ekmekler
Küçük küçük doğranmış domatesleri ve sivri biberleri, Küçük küpler halinde doğranmış süzme peynirini veya beyaz peyniri, kaşar peyniri rendesini, pul biberi karıştırın. Bayat ekmek dilimlerinin üzerlerine yumuşak Teremyağ veya margarin sürün. Ekmeklerin üzerlerine peynirli içten koyun ve fırında pişirin.
No comments:
Post a Comment