Tuesday, July 3, 2012

Peynirli Pide Tarifi

Peynirli Pide Tarifi
Yazan
admin 2 Temmuz, 2012 Kategoriler:
Börekler-Kekler,Hamurişleri


Peynirli Pide TarifiPeynirli Pide Tarifi
Malzemeler:
hamuru:

350 gr un (7 kabre fincanı)
15 gr kuru maya
50 gr ılık su (3/4 kahve fincanı)
90 gr süt yarım kahve fincanı)
30 gr tereyağı (11,2 çorba kaşığı)
2 adet yumurta
7 gr tuz 1/4 çorba kaşığı)
PEYNİRLİ İÇ İÇİN:
250 gr beyaz peynir
20 gr tereyağı (1 çorba kaşığı)
1 adet yumurta
2 demet dereotu
üzerine:
60gr tereyağı (3 çorba kaşığı)
I adet yumurta sarısı


Yapılışı:
• Un elenerek dört parçaya ayrılır. Birinin ortası havuz gibi açılır, yaklaşık 1 fincan ılık su ile ıslatılarak ezilmiş maya ilave edilir ve yoğrularak küçük bir hamur yapılır. Hamurun üzerine ayrılan diğer 3 kısım un dökülür. Mayalı az hamur, bir misli kabarıncaya kadar yarım saat dinlendirilir.
• Kabaran hamur üzerine dökülen un, süt ve yaklaşık 1 kaşık tuzla iyice yoğrulur. Azar azar 1,5 kaşık yağ katılır ve tekrar yoğrularak yağ hamura yedirilir. Hamurun iyice kabarması için, yağlanmış kaba koyulur ve ılık bir yerde 1,5 saat dinlendirilir.
• Kabarmış hamur alınarak iki avuçla üzerine bastırılarak yuvarlanır ve biraz uzatılır. Sonra 6 eşit parçaya kesilir ve her parça avuç içinde top haline getirilir.
• Unlanmış tezgâhta her parça üzerine bastırılarak 15 cm oval olarak büyütülür. İçine peynirli iç döşenir, onun üzerine de hamurun kenarları çevrilerek peynirler adeta görünmez hale getirilir.
• Hazırlanan pideler yağlanmış tepsiye sıralanır. 30 dakika dinlendirilir. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı fırçayla sürülür. Sonra hamurun altı ve üstü iyice kızarıncaya kadar 20 dakika kadar kızgın fırına verilir. Üzerine erimiş 3 kaşık yağ gezdirilerek servis yapılır.




No comments:

Post a Comment