Sunday, July 15, 2012

Balık Çorbası Tarifi





Malzemeler:


  • 1 adet mezgit

  • 1 adet orta boy patates

  • 1 adet orta boy havuç

  • 1 adet orta boy kuru soğan

  • 1 sap taze kereviz sapı

  • 8 adet tane karabiber

  • 2 adet defne yaprağı

  • 5 su bardağı su

  • Yarım limonun suyu

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 1 silme yemek kaşığı un

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz




Hazırlanışı:



  • Pulları kazınmış, içi temizlenmiş ve kılçığı alınmış mezgiti akan soğuk suyun altında yıkayın.

  • Kabukları soyulmuş, yıkanmış patatesi, soğanı, havucu küp küp doğrayın ve derin bir tencerenin içine koyun.

  • Mezgiti üzerlerine yerleştirin, defne yaprağını ve 5 su bardağı suyu ekleyin.

  • Orta ateşte 40 dakika haşlayın, ara sıra üzerinde biriken köpüğünü kaşıkla alın.

  • Sürenin sonunda balığı tencereden çıkartın ve derisinden, kalan kılçıklarından beyaz etlerini ayırın ve küçük küçük didin.

  • Tenceredeki malzemeyi öğütücüyle püre haline getirin. Önceden içindeki defne yaprağını çıkarmayı unutmayın.

  • Boş bir çorba tenceresine yağı ve unu koyun yakmadan kavurun ve püre haline getirdiğiniz karışımı tencereye boşaltın.

  • İnce ince doğranmış kerevizi, karabiberi, tuzu ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.

  • Temizlenmiş balıkları ekleyin ve hepsini 5 dakika daha fokurdatın.

  • Terbiyesi için; limonla yumurtayı çırpın, biraz beklettiğiniz çok sıcak olmayan çorbadan bir kaç yemek kaşığı ekleyin, sosu yavaş yavaş ılıştırın.

  • En son bütün sosu çorba tenceresinin içine dökün ve karıştırın.

  • Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment