Friday, July 6, 2012

kolay yemek tarifi Meyve Sulu Kek

Malzemeler

3 adet yumurta

2 su bardağı tozşeker

200 gram margarin

1 su bardağı kuşburnu suyu

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

1 paket vanilya

Yarım su bardağı

böğürtlen

Yarım su bardağı üzüm

Üzeri için:

5 su bardağı portakal suyu

Bir buçuk su bardağı pudraşekeri

4 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı

YUMURTA ve tozşekeri iyice çırpın. Margarini tavaya alarak, eritin. Yumurtalı karışıma ilave edip çırpın. Kuşburnu suyunu ekleyin. Kabartma tozu ve unu karışımın üzerine eleyin. Vanilyayı da ilave ederek karıştırın. 22 cm çapındaki kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba dökün. Üzerine böğürtlen ve üzümleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin. Çıkardığınızda soğumaya bırakın. Dört buçuk su bardağı portakal suyu ile pudraşekerini karıştırın. Başka bir kapta yarım su bardağı portakal suyu ile nişastayı ezip pudraşekerli karışıma ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Çırparak soğutun. Soğuyan karışımı kekin üzerine dökün. Karışım iyice donduğunda servis yapın.

No comments:

Post a Comment