Sunday, April 6, 2014

Karamelize Elmalı Milföy






Canınız tatlı çektiğinde çok kısa zamanda hazırlayabileceğiniz kolay bir tarif. Elmayı karamelize ederek kullandım. Elma yerine ananas dilimleri, mevsiminde şeftali ve kayısı ile de harika olacaktır.


Beni Facebook'ta takip etmek isterseniz buraya tıkladıktan sonra açılan sayfayı beğenmeniz yeterli...



Gereken Malzemeler :

4 adet kare milföy yaprağı

1 adet büyük boy  elma

1 yemek kaşığı esmer şeker

1 yemek kaşığı ceviz içi

1 yemek kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı

Tarçın

Üzerine :

Pudra şekeri







Hazırlanışı :

Elmayı yıkayıp kabuklarını soyun. Halka halka dilimleyip ortadaki çekirdek yataklarını çıkarın.

Tavaya elma dilimlerini alıp üzerine esmer şekeri serpin.

Şeker eriyip elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.

Üzerine tarçın serpip ocağı kapatın.

Milföy hamurlarını çözülmesi için derin dondurucudan çıkarıp bekletin .





Yumuşayan hamurların kenarından bir santimetre kalınlıkta olacak şekilde her bir köşesinden L şeklinde kesin.

Kenarların ortasında kesilmemiş yarım santimetrelik bir kısım bırakın.

Ortaya bir elma dilimi yerleştirip çekirdek yataklarına önce bir çay kaşığı ceviz içi sonra fıstık içi koyun.


Kesilen milföyün karşılıklı iki kenarını ortada birleştirin. Sonra diğer iki kenarını da yine ortada birleştirin.


Tüm milföy yapraklarına aynı işlemi yapın.


Önceden 175 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.


Fırından çıkınca hafif ılınması için bekletin. Servis ederken pudra şekeri serpin.


 





No comments:

Post a Comment