“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Cennette yüz derece vardır. Her derecenin arası gökle yer arası gibidir. Firdevs en yüksek derecedir. Firdevs cennetinde dört ırmak akar. O ırmakların üzerinde arş vardır. Allah’tan cenneti istediğiniz vakit, Firdevs’i isteyin. Firdevs önceki sadık müminlerin meskenidir. Firdevs’in sahiplerinin meskeni Rahman’ın arşının altındadır’ buyurdu.” Buhari, Tirmizi
Allah’ın selamı üzerinize olsun dostlarım
Aylardır taşınma mevzusu beni çok oyaladı. Zaman zaman stress yaptım. Sıkıntımı sizlere de aksettirdim. Hakkınızı helal edin. Ve nihayet taşınma günümüz geldi çattı. Cumartesi günü Kızıltepe’ye veda ediyoruz inşaAllah.
Ben gittiğim her yeni memlekete biraz tedirgin giderim. Ayrılırken de hep bir hüzün olur içimde. Üç yılım geçti bu diyarda. İyi kötü anılarım oldu. Sevdiğim, sevmediğim yanları oldu. Yine de farklı bir yeri olacak bende Kızıltepe’nin. Yürüdüğüm sokaklarında, soluduğum havasında benden hep bir iz kalacak…
Son iki güne sığdırmam gereken çok fazla iş var. Hızlı moda geçmem lazım..:) Sizinle bir sonraki buluşmamız, taşınıp yerleştikten sonra olabilir ancak. Rabbim bizleri her zaman güzel hallerde buluştursun. Allah’a emanet olun yüreği güzel kardeşlerim
Taşınırken geride kalanlar
Uzun zamandır bekleyen bu leziz tarifi paylaşayım son olarak. Yemekle ilgili şu uyarıda bulunmak istiyorum. Hünkar beğendi, en güzel ateşte pişen patlıcanla oluyor. Fırında pişen patlıcan aynı lezzeti vermiyor.
HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ
Malzemeler
- 4 büyük patlıcan
- 2 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- 300 gr. kuşbaşı et
- 1 orta boy soğan
- 2 adet biber
- 2 adet domates rendesi
- 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hünkar beğendi nasıl yapılır?
- Eti ısıtılmış bir tencereye alıp yüksek ateşte karıştırarak kavurun.
- Kendi suyunu verince ağzını kapatıp, saldığı suyu çekene kadar pişirin. Eğer dana eti kullanacaksanız, eti düdüklüde pişirmeniz daha iyi olacaktır.
- Pişen ete doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
- Domates rendesini tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Domates suyunu çekince altını kapatın.
- Patlıcanları bir kaç yerinden delerek tercihen ocak üzerinde közleyin.
- Bekletmeden kabuklarını soyup bir kaba alın.
Acı suyunun çıkması için: Üzerlerine 1 çay bardağı sütü gezdirin ve üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Bu şekilde 30 dakika kadar bekleyin. Daha sonra patlıcanları normal suya tutup yıkayın ve süzülmeye bırakın. Bu şekilde patlıcanların rengi açılacaktır.
- Patlıcanları küçük küçük doğrayıp, bıçakla döver gibi yaparak ezin.
- Bir tencereye tereyağı ve unu alıp,unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütünü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince patlıcanları çok az karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın.2 dakika kadar bu şekilde pişirin. Servis tabağına alıp yayın.
- Üzerine sıcak olarak önceden pişirdiğiniz eti koyun. Soğutmadan servis edin.
NOT: Vın olduğu için internet sorunumuz yok. Arada sizlere son durumlardan kısaca bahsederim inşaAllah. Rabbim gönüllerimizi ayırmasın birbirinden. Amin…
2. NOT: İşlerimi rayına oturttuktan sonra yeni bir etkinlik yapmayı planlıyorum. Yine hediyeli bir etkinlik olacak inşaAllah. Düşünmek için fazlaca zamanınız olsun diye, şimdiden haber vermek istedim..:)
No comments:
Post a Comment