Önce Malzeme Listesini Sayalım:
1 kg. böğürtlen
750 gr toz şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Böğürtlenleri bol su ile yıkayıp iyice suyu süzülene kadar süzgeçte bekletin.
Bir tencereye koyup, üzerine toz şekeri ilave edin.
1 gece bekletin. Ertesi gün kısık ateşte karıştırmadan pişirin.
Üzerindeki köpüğü tahta kaşık ile temizleyin.
Ateşten indirdikten sonra 2-3 damla limon suyu ekleyin.
Ilıyıncaya kadar bekleyin.
İyice soğuduktan kuru kavanozlara koyup ağzını kapatın ve serin bir yerde muhafaza edin.
Hepsi bu kadar.Afiyet olsun.
Oktay Usta – Emine Beder
böğürtlen reçeli tarifi oktay usta böğürtlen reçeli nasıl yapılır oktay usta böğürtlen reçeli oktay usta böğürtlen reçeli nasıl yapılır oktay usta böğürtlen reçeli tarifi böğürtlen reçeli oktay usta böğürtlen reçeli oktay usta böğürtlen reçeli nasıl yapılır Aradığınız içerik diğer sayfalarımızda olabilir. Google teknolojisi ile sitemizde aradığınız kelimeyi detaylı bir şekilde arayıp bulabilrsiniz.
Google Özel Arama Kullanarak Ara:
Kategori: Yemekler
Etiketler: böğürtlen reçeli, böğürtlen reçeli nasıl yapılır, böğürtlen reçeli nasıl yapılır emine beder, böğürtlen reçeli nasıl yapılır oktay usta, böğürtlen reçeli püf noktası, böğürtlen reçeli tarifi resimli, böğürtlen reçeli tarifleri, böğürtlen reçeli yapımı, böğürtlen şurubu, en güzel böğürtlen reçeli tarifi, reçel tarifleri, reçeller Yorumlar
No comments:
Post a Comment