Malzemeler
3 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
200 gram margarin
1 su bardağı kuşburnu suyu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım su bardağı
böğürtlen
Yarım su bardağı üzüm
Üzeri için:
5 su bardağı portakal suyu
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
4 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı
YUMURTA ve tozşekeri iyice çırpın. Margarini tavaya alarak, eritin. Yumurtalı karışıma ilave edip çırpın. Kuşburnu suyunu ekleyin. Kabartma tozu ve unu karışımın üzerine eleyin. Vanilyayı da ilave ederek karıştırın. 22 cm çapındaki kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba dökün. Üzerine böğürtlen ve üzümleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin. Çıkardığınızda soğumaya bırakın. Dört buçuk su bardağı portakal suyu ile pudraşekerini karıştırın. Başka bir kapta yarım su bardağı portakal suyu ile nişastayı ezip pudraşekerli karışıma ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Çırparak soğutun. Soğuyan karışımı kekin üzerine dökün. Karışım iyice donduğunda servis yapın.
No comments:
Post a Comment