Monday, July 23, 2012

Çeşnili Pilav Tarifi

Facebookta payla

enili Pilav Tarifi


Sponsor Bağlantılar



Çeşnili Pilav nasıl yapılır, en güzel pilav tarifleri ile sizlerleyiz..


Malzemeler


1.5 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Su
1 Salçalık Kırmızı Biber
1 tane Biber
100 gram Mantar
1 tane Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 taneDomates
6 tane Siyah Zeytin
Bir Tutam Safran otu
Tuz ve Karabiber


Tarifi


Soğan, biber ve mantarları bol suda temizleyip güzelce doğrayın. Domateslerin kabuklarınıda soyup dört eşit parçaya bölün ve zeytinlerinde çekirdeklerini çıkarın. Pirinç, su, margarin, safran otu, tuz ve karabiberi geniş bir tencerede bolca kaynatın. Ateşi kısıp suyunu çekinceye dek kapağı kapalı olarak pişirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.


Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ekleyerek 5 dakika kavurun. Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın. Ateşten alıp pilava ekleyin. Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Bal Şeker Olsun..

No comments:

Post a Comment