
Malzemeler:
- 1 adet mezgit
 - 1 adet orta boy patates
 - 1 adet orta boy havuç
 - 1 adet orta boy kuru soğan
 - 1 sap taze kereviz sapı
 - 8 adet tane karabiber
 - 2 adet defne yaprağı
 - 5 su bardağı su
 - Yarım limonun suyu
 - 1 adet yumurta sarısı
 - 1 silme yemek kaşığı un
 - 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Tuz
 
Hazırlanışı:
- Pulları kazınmış, içi temizlenmiş ve kılçığı alınmış mezgiti akan soğuk suyun altında yıkayın.
 - Kabukları soyulmuş, yıkanmış patatesi, soğanı, havucu küp küp doğrayın ve derin bir tencerenin içine koyun.
 - Mezgiti üzerlerine yerleştirin, defne yaprağını ve 5 su bardağı suyu ekleyin.
 - Orta ateşte 40 dakika haşlayın, ara sıra üzerinde biriken köpüğünü kaşıkla alın.
 - Sürenin sonunda balığı tencereden çıkartın ve derisinden, kalan kılçıklarından beyaz etlerini ayırın ve küçük küçük didin.
 - Tenceredeki malzemeyi öğütücüyle püre haline getirin. Önceden içindeki defne yaprağını çıkarmayı unutmayın.
 - Boş bir çorba tenceresine yağı ve unu koyun yakmadan kavurun ve püre haline getirdiğiniz karışımı tencereye boşaltın.
 - İnce ince doğranmış kerevizi, karabiberi, tuzu ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
 - Temizlenmiş balıkları ekleyin ve hepsini 5 dakika daha fokurdatın.
 - Terbiyesi için; limonla yumurtayı çırpın, biraz beklettiğiniz çok sıcak olmayan çorbadan bir kaç yemek kaşığı ekleyin, sosu yavaş yavaş ılıştırın.
 - En son bütün sosu çorba tenceresinin içine dökün ve karıştırın.
 - Afiyet olsun.
 
No comments:
Post a Comment