Malzemeler:
- 1 adet mezgit
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 sap taze kereviz sapı
- 8 adet tane karabiber
- 2 adet defne yaprağı
- 5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 silme yemek kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Hazırlanışı:
- Pulları kazınmış, içi temizlenmiş ve kılçığı alınmış mezgiti akan soğuk suyun altında yıkayın.
- Kabukları soyulmuş, yıkanmış patatesi, soğanı, havucu küp küp doğrayın ve derin bir tencerenin içine koyun.
- Mezgiti üzerlerine yerleştirin, defne yaprağını ve 5 su bardağı suyu ekleyin.
- Orta ateşte 40 dakika haşlayın, ara sıra üzerinde biriken köpüğünü kaşıkla alın.
- Sürenin sonunda balığı tencereden çıkartın ve derisinden, kalan kılçıklarından beyaz etlerini ayırın ve küçük küçük didin.
- Tenceredeki malzemeyi öğütücüyle püre haline getirin. Önceden içindeki defne yaprağını çıkarmayı unutmayın.
- Boş bir çorba tenceresine yağı ve unu koyun yakmadan kavurun ve püre haline getirdiğiniz karışımı tencereye boşaltın.
- İnce ince doğranmış kerevizi, karabiberi, tuzu ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
- Temizlenmiş balıkları ekleyin ve hepsini 5 dakika daha fokurdatın.
- Terbiyesi için; limonla yumurtayı çırpın, biraz beklettiğiniz çok sıcak olmayan çorbadan bir kaç yemek kaşığı ekleyin, sosu yavaş yavaş ılıştırın.
- En son bütün sosu çorba tenceresinin içine dökün ve karıştırın.
- Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment