Saturday, September 1, 2012

Kahvenin Faydaları

kahveKahvenin tüketilmesi üzerine yapılan birçok araştırmanın sonunda alışkanlık yaptığı kanıtlandı. Şimdi size o hoş kokulu ve içmekten zevk aldığınız kuru kahvenin zararlarından bahsedeceğiz.


KALP


Günlük dozu aştığınız kahve tüketimi kalbiniz için adeta bir düşmandır. Çünkü kalp ritmini fazlaca olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Kahvenin içeriğinde bulunan kafein çok fazla tüketildiği zaman kalpte ritim bozuklukları ortaya çıkabiliyor.


TANSİYON


Kahve tüketiminin tansiyona olan etkisi de oldukça yaygın bilinen gerçekler arasındadır. Düzenli bir şekilde gün içerisinde 4 ya da 5 bardak kahve tüketenler üzerinde yapılan araştırmalarda kanımızda bulunan basınç, yani bilinen adı ile tansiyon hızlı bir şekilde yükseldi.


ŞEKER HASTALIĞI


Amerika’da yoğun devam eden incelemeler sonrasında, yemek öğünlerinde fazlalaşan kan şekeri ile beraber tüketilen kahvenin şeker hastalığını oldukça fazla tetiklediği meydana çıktı.


SU KAYBI


Araştırmacıların büyük bir kısmı kahvenin vücudumuzda aşırı bir sıvı kaybına sebebiyet verdiğini ortaya koyarken diğer kısım uzmanlar ise bu sıvı kaybının çok önemli ölçüde olmadığını belirtmişlerdir.


MİGREN


Kahve tüketimi epeyce bir zamandan bu yana migren hastalığının oluşumunu aşırı bir şekilde tetikleyen uyarıcıların en başında yer alıyor. Kahvenin içeriğinde bulunan kafeinin beynin içerisinde yer alan kan hücrelerini etkileyerek migrene sebep olduğu araştırmalar sonucunda ortaya konulmuştur.


HAMİLELİK


Kahvenin içeriğinde bulunan kafeinin anne karnında olan bebeğe zararlı olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Araştırmacılar, hamile bayanların gün içerisinde kafein alma sınırlarının 300 mg olduğunu belirtiyorlar.






Etiketler: Kahve, Kahvenin Faydaları, Kahvenin Zararları, Kan Şekeri, Kuru Kahve, Sağlığa Zararlı Besinler, Zararlı Yiyecekler

No comments:

Post a Comment