Saturday, September 8, 2012

2013 Patlıcan Köftesi Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri denenmiş ve fotoğraflanmış binlerce yemek tarifi.




































Patlıcan Köftesi



MALZEMELER

1 Kg Patlican

2 Adet Yumurta

3 Çorba Kasigi Un

1 Demet Maydanoz

3 Çorba Kasigi Ezilmis Beyaz Peynir

3 Adet Domates

2 Çorba Kasigi Siviyag

4-5 Dis Sarmisak

1 Tatli Kasigi Seker

1 Su Bardagi Siviyag

YAPILIŞI

Patlicanlarin kabuklarini alaca soyalim. Findik iriliginde küp seklinde

dograyalim. Patlicanlara 1 çay bardagi su ilave ederek, haslayalim.

Patlicanlar yumusadiginda atesten alarak, suyunu süzelim. Kevgire

aktaralim. Elimizle bastirarak kalan suyu süzelim. Sonra patlicanlari

çukur bir kaba aktarip, 2 adet yumurtayi, unu, tuzu, karabiberi, kiyilmis

maydanozu ve beyaz peyniri ilave edelim. Malzemeler özlesene dek

karistiralim. Karisimdan bir kasik yardimiyle alarak, kizgin siviyaga

dökelim. Arkali önlü kizartalim. Fazla yagini süzmek için kagit

mutfak havlusunun üzerine alalim. Sos için domatesleri rendeleyelim.

Dövülmüs sarmisaklarla birlikte 2 çorba kasigi siviyagda 3 dakika pisirelim.

Seker, tuz ve karabiberi ekleyelim. Atesten alalim. Köteleri sosla birlikte

servis yapalim.

No comments:

Post a Comment