KUZU KULAKLI YOĞURTLU ÇORBA
Malzeme
1 kase yoğurt
5 kaşık süzme yoğurt
1 yumurta
1,5 kaşık un
6 su bardağı su
1 parça limon tuzu
1 demet kuzu kulağı
Üzeri için : 1 yemek kaşığı tereyağ sıvı yağ, toz acı kırmızı biber
Yapılışı
Yoğurtlar, yumurta ve un telle çırpılır.
Üzerine azar azar su ilave edip iyice karıştırılır.
Orta ateş de sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
5 dak daha kaynama noktasında ocakta tutulurken iri kesilmiş kuzu kulakaları tuz ve limon tuzu çorbaya ilave edilir.
Tere yağ sıvı yağ karışımı tavada kızdırılır, üzerine toz kırmızı biber katıp ocaktan alınıp çorbaya katılır. Arzu ederseniz servis zamanı tabaklara da koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
PATLICAN YEMEĞİ
Kızartmasız :)
Malzeme
1 kg patlıcan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
400 gr kuşbaşı et
4 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
2 adet kabuksuz minik doğranmış domates
6 diş sarımsak ortadan kesilmiş
yeteri kadar sıcak su
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup iri küp şeklinde doğrayalım.
Az sıvı yağla harmanlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döşeyip fırına sürelim.
Patlıcanlar kızarmış gibi pişene kadar fırında tutalım. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Tencereyi ocağa koyup tencere ısınınca etleri katalım.
Kendi suyunu salsın çeksin kavuralım.
Yağı katıp kavuralım. Soğanları ilave edelim pembeleşene kadar kavuralım. Salçaları katıp kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sıcak su ilave edip et, soğan ve salça bütünleşene kadar tencerenin ağzını kapatıp pişmeye bırakalım.
Yemeğin suyu az olması gerekiyor ayarlaması göz kararı :)
Fırında pişmiş patlıcanları ve domatesi ilave edip hafifçe karıştıralım. Su gerekiyorsa az sıcak su ilave edelim üzerine sarımsak dilimlerini dizip ağzı kapalı pişmeye bırakalım.
Yemeğimiz en 3 saat dinlendikten sonra yareni pirinç pilavıyla servise sunalım.
Aş Olsun...
Güzel bir haftasonu olsun tüm blogcanlara :)) Sevdiğim iki nefis lezzet var bugün. 1.Kuzu Kulaklı Yoğurtlu Çorba ekşi sevenler için şifa çorbası her gün olsa her gün içilir bizim evde umarım sizlerde seversiniz.
2. Patlıcan Yemeği Kızartmasız!!! Fırında patlıcanı ilk denediğimde pek sevmedim aman kızartmalının tadından vazgeçmem derdim.... Avcılardan sevgili öğretmen Dilek Hanım kulakları çınlasın Selam Olsun kendisine bana fırınlanmış patlıcan yemeğini bir nefis anlattı o an tadını damağımda hissettim idare eder dediğim tat kızartmayı unutturdu eve gittim bir daha pişirdim pişiriş o pişiriş yedim ve 10 numara bir yemek karnı yarığı da böyle yapıyorum hele bostan patlıcanla parmaklar gider lezzeten :) Yağsız kolestrolsüz sağlıklı patlıcan yemeği ve şifa çorbamı beğenmeniz denemeniz dileğiyle...
Sevgilerimle
Banu Altun
No comments:
Post a Comment