Sunday, September 9, 2012
Çanak Köfte Tarifi
Çanak Köfte Tarifi
Malzemeler
750 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
galeta unu
Garnitürü için:
2 kabak
2 havuç
1 patates
Sosu için:
1 su b. domates sos
kaşar peyniri
Hazırlanışı
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı içine rendeliyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Maydanozu da doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Yoğuruyoruz ve kıvamına göre galeta unu döküyoruz. İyice yoğurarak özdeşleştiriyoruz. Hazırladığımız harcı ayrı bir yağlanmış tepsiye alıyoruz ve çanak şekli veriyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kabağı, havucu ve patatesi soyarak küp küp doğruyoruz, karıştırma kabına alıyoruz. İçine sıvıyağ ve tuz döküp harmanlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine koyup, yayıyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için, fesleğeni doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve fesleğeni ilave ediyoruz. Domates sosunu da döküyoruz. Pişen köfteyi servis tabağına alıyoruz, içine pişirdiğimiz sebzeleri dolduruyoruz. Hazırladığımız sosu üzerine döküyoruz. Kaşar peyniri rendeleyerek servis ediyoruz.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment