Patlıcan Köftesi |
MALZEMELER
1 Kg Patlican
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kasigi Un
1 Demet Maydanoz
3 Çorba Kasigi Ezilmis Beyaz Peynir
3 Adet Domates
2 Çorba Kasigi Siviyag
4-5 Dis Sarmisak
1 Tatli Kasigi Seker
1 Su Bardagi Siviyag
YAPILIŞI
Patlicanlarin kabuklarini alaca soyalim. Findik iriliginde küp seklinde
dograyalim. Patlicanlara 1 çay bardagi su ilave ederek, haslayalim.
Patlicanlar yumusadiginda atesten alarak, suyunu süzelim. Kevgire
aktaralim. Elimizle bastirarak kalan suyu süzelim. Sonra patlicanlari
çukur bir kaba aktarip, 2 adet yumurtayi, unu, tuzu, karabiberi, kiyilmis
maydanozu ve beyaz peyniri ilave edelim. Malzemeler özlesene dek
karistiralim. Karisimdan bir kasik yardimiyle alarak, kizgin siviyaga
dökelim. Arkali önlü kizartalim. Fazla yagini süzmek için kagit
mutfak havlusunun üzerine alalim. Sos için domatesleri rendeleyelim.
Dövülmüs sarmisaklarla birlikte 2 çorba kasigi siviyagda 3 dakika pisirelim.
Seker, tuz ve karabiberi ekleyelim. Atesten alalim. Köteleri sosla birlikte
servis yapalim.
No comments:
Post a Comment