Malzemeler:
Yarım kg un
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 çay bardağı süt
250 gr margarin
250 gr tuzsuz lor peyniri
Sos için:
250 gr çilek
3 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:Bir kabın içinde 1 su bardağı şekerle yumurtaları özleşene kadar çırpın.Margarini eritip ılıdıktan sonra şeker ve yumurta karışımına ekleyip karıştırın.Ardından sütü, kabartma tozunu, vanilyayı, lor peyniri ve unu ekleyip malzemeleri iyice karıştırın.20- 22 cm çapında kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın ve unlayın.Hamuru kalıba boşaltın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.Fırından çıkarıp tel üzerinde soğutun.Bu arada sos için çilekleri ve tozşekeri blenderden geçirip püre yapın.Püreyi bir tencereye alıp, sadece rengi değişene kadar kısık ateşte 3-4 dakika pişirin.Keki dilimleyip sosu üzerine gezdirdikten sonra ılıkken servis yapın.
Afiyet Olsun.
No comments:
Post a Comment