Sunday, March 31, 2013

sebzeli fırında tavuk

Merhaba sevgili site ziyaretcilerimiz. Bugunku yayinimiz sebzeli fırında tavuk.








Biz aşağıdaki malzeme listesi ile 15 kişilik yemek yaptık. Siz malzemelerini ona göre ayarlayın.






Malzemeler :


© 1 paket tavuk göğsü


© 1 paket mantar


© 2 büyük patates


© 2 havuç


© 2 domates


© 2 sivri biber


© 1 kırmızı biber


© 1 su bardağı bezelye


© 1 tatlı kaşığı acı biber salçası


© 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası


© 3  soğan


© 2 diş sarımsak


© 3 yemek kaşığı soya sosu


© Tuz, karabiber, kimyon






Beşamel Sos için :


© 2,5 su bardağı süt


© 1 yemek kaşığı un (tepeleme)


© 1 çimdik tuz


© Yarım  yemek kaşığı tereyağ






 Üzeri için :


© 100gr. kaşar peyniri



Beşamelden ve fırından önce


sebzeli firinda tavuk 1


Yapılışı:


Öncelikle tavuk göğsünü doğrayın. Mantarları yıkayıp doğrayın. Patatesi, domates ve soğanı küp küp, havucu yarım ay şeklinde, biberleri halka halka doğrayın. Dondurulmuş bezelye kullanacaksanız haşlayın. Geniş bir tavaya yağ koyun, soğanları ve sarımsakları koyun kavurun, pembeleşince üzerine tavukları koyun soteleyin, sonra sırayla havuçları, patatesleri, mantarları, biberleri, domatesleri, salçaları, baharatları, soya sosunu ilave edin. Her malzemeyi koyduktan sonra biraz soteleyin. En son bezelyeyi ekleyip, fırın tepsisine dökün.


Beşamel sosu hazırlamak için tereyağ ve unu tencereye koyun. Tereyağ una yedirilir, devamlı çırparak yavaş yavaş sütü ekleyin. Tuz atıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.


Beşamel sos tepsideki sebzeli tavuğun üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine kaşar peyniri serpiyoruz, kaşar peyniri eriyene kadar bekleyip, fırından çıkartıyoruz.






                                                         Fırından çıkınca


sebzeli firinda tavuk 2










Afiyet olsun.



Ziyaret etmenizi onerdigimiz ilginc yazilar : soya soslu yemekler

No comments:

Post a Comment