MEYVELİ KEREVİZ SALATASI
3 adet orta boy kereviz
1adet sert yeşil elma
1 adet orta boy Ayva
1 kase süzme yoğurt
3 yemek kşğ mayonez
2 diş sarımsak
tuz
1 su bar. iri dövülmüş ceviz içi
YAPILIŞI
Çukur bir kabın bir kenarına hazırlanan mayonezli sarımsaklı yoğurt koyun. kabukları soyulmuş ve yıkanmış Kerevizler zaman geçirmeden rendelenip ve bir taraftan da yoğurt ile karıştırın(Kerevizler çok çabuk kararır kararmaması için) Elmaları ve Ayvanın da kabukları soyulup rendeleyin Cevizleri de ekleyin, hepsini karıştırılarak çıtır kaselere doldurun. Ben çubuk fırın makarnaları çok az bir sıvı yağda kızarttım..Kapya biberlerle maydanozla renklendirdim siz istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
ÇITIR KASE İÇİN MALZEMELER
2,5 su bar.un
1/2 su bar.ılık su
6 çorba kşğ sıvı yağ
1 yumurta sarısı
2 çay kşğ tuz
arzuya göre toz kırmızı biber,karabiber,kör,
2 tatlı kşğ susam
2 çay kşğ çörek otu
YAPILIŞI
Tüm malzemeler hamur yoğurma kabına konulup yoğrulur.20 dak.dinlendirelim.Fırına dayanaklı kapların dış yüzeyleri yağlanıp hamurlarla kaplayalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 180 fırında pişirelim.Soğuyunca dikkatlice çıkaralım kaseler hazır.
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment