Biz aşağıdaki malzeme listesi ile 15 kişilik yemek yaptık. Siz malzemelerini ona göre ayarlayın.
Malzemeler :
© 1 paket tavuk göğsü
© 1 paket mantar
© 2 büyük patates
© 2 havuç
© 2 domates
© 2 sivri biber
© 1 kırmızı biber
© 1 su bardağı bezelye
© 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
© 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
© 3 soğan
© 2 diş sarımsak
© 3 yemek kaşığı soya sosu
© Tuz, karabiber, kimyon
Beşamel Sos için :
© 2,5 su bardağı süt
© 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
© 1 çimdik tuz
© Yarım yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için :
© 100gr. kaşar peyniri
Beşamelden ve fırından önce
Yapılışı:
Öncelikle tavuk göğsünü doğrayın. Mantarları yıkayıp doğrayın. Patatesi, domates ve soğanı küp küp, havucu yarım ay şeklinde, biberleri halka halka doğrayın. Dondurulmuş bezelye kullanacaksanız haşlayın. Geniş bir tavaya yağ koyun, soğanları ve sarımsakları koyun kavurun, pembeleşince üzerine tavukları koyun soteleyin, sonra sırayla havuçları, patatesleri, mantarları, biberleri, domatesleri, salçaları, baharatları, soya sosunu ilave edin. Her malzemeyi koyduktan sonra biraz soteleyin. En son bezelyeyi ekleyip, fırın tepsisine dökün.
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağ ve unu tencereye koyun. Tereyağ una yedirilir, devamlı çırparak yavaş yavaş sütü ekleyin. Tuz atıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Beşamel sos tepsideki sebzeli tavuğun üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine kaşar peyniri serpiyoruz, kaşar peyniri eriyene kadar bekleyip, fırından çıkartıyoruz.
Fırından çıkınca
Afiyet olsun.
Ziyaret etmenizi onerdigimiz ilginc yazilar : soya soslu yemekler
No comments:
Post a Comment