Saturday, August 18, 2012

Örgü Yazlık Bluz Modeli ve Yapılışı



Sponsor Bağlantıları




Örgü Yazlık Bluz Modeli ve Yapılışı

Modele 88 ilmekler başlıyoruz

Modelin Yapılışı






Sponsor Baglantilari








Düz örgü.

Ölçü: 22 llmek-34 sıra 10 cnf’ye eşittir.

UYGULAMA

Arka: Örgü şişine 88 (92) ilmek atarak, 1 sıra düz örün. 2. sıradan itibaren verilen motif şema ve açıklamasını takip ederek, 40 sıra örün. (Motif örgü sonuna kadar devam edecektir)

41. sıradan itibaren iki kenardan her 4. sırada 4 kere 1 ilmek eksilterek 24 sıra örün. 25. sıradan itibaren iki kenardan her 4. sırada 4 kere 1 ilmek arttırarak 52 sıra örün. 53. sıra başında sağ kol bantı İçin şişin başına 2 yeni ilmek atın. “2 ilmeği düz örün.aynı zamanda 2. İlmekle birlikte koltuk için 1 ilmek kesin. Geri dönerek 2 ilmeği örün.”Tırnak İçine alınan bölümü tekrarlayarak, toplam 5 ilmek kesin. 5. ilmeği kestikten sonra geri dönmeden sırayı devam edin. Sıra sonunda, sol kol bantı İçin şişin başına 2 yeni ilmek atın. Sağ kolda uygulanan işlemi aynen tekrarlayın. Sol kolda 5. ilmeği kestikten sonra sırayı örerek tamamlayın. Devamında 1. sıra ve sonraki her 2. sırada koltuk için iki kenardan, kol bantının 2. ilmeği ile birlikte 8 kere 1 ilmek keserek örgüye devam edin. (iki kenardaki 2 ilmek-lik kol bant örgüleri, örgü sonuna kadar düz örgü olarak devam edecek) Örgü boyu koltuk kesminden itibaren 18 cm. 62 sıra olduğu zaman kalan 66 (70) ilmeği arka yaka ve omuzlar için bir kerede kesin.

Ön: Koltuk kesimine kadar arkada uygulanan işlemleri aynen tekrarlayın. 53. sıra başında sol kol bantı için şişin başına 2 yeni ilmek atın. “2 ilmeği düz örün, aynı zamanda 2. İlmekle birlikte koltuk için 1 ilmek kesin. Geri dönerek 2 ilmeği örün” Tırnak içine alınan bölümü tekrarlayarak, toplam 7 ilmek kesin. 7. ilmeği kestikten sonra geri dönmeden, sırayı örmeye devam edin. Sıra sonunda, sağ kol bantı için şişin başına 2 yeni ilmek atın. Sol kolda uygulanan işlemleri aynen tekrarlayın.

Sağ kolda 7. ilmeği kestikten sonra sırayı örerek tamamlayın. Devamında koltuk İçin İki kenardan, kol bantının 2. İlmeği İle birlikte, 1. sıra ve sonraki her 2. sırada 3 kere 1 ve her 4. sırada 3 kere 1 ilmek keserek örgüye devam edin (iki kenardaki 2 Ilmekllk kol bant örgüleri, örgü sonuna kadar düz örgü olarak devam edecek). Örgü boyu koltuk kesiminden itibaren, 16 cm. 54 sıra olduğu zaman, yaka İçin örgü ortasından, 20 ilmeği bir kerede kesin. Sol tarafı beklemeye alın. Sağ ön yaka için sonraki her 2. sırada sırasıyla 5-4 ve 3 İlmek keserek örün. Kalan 11 (13) İlmeği omuz için bir kerede kesin. Aynı işlemleri ters uygulayarak, beklemede olan sol tarafı da örün.

Bitirme: Örgü parçalarını ölçüleriyle sabitleyip nemli bezle örterek kurumaya bırakın. Omuzları ve dikişleri birleştirin. Örgü tığı ile yaka kenarını bir sıra tığlayın.






Bir önceki yazımız olan Açıklamalı Siyah Renk Örgü Tunik Modeli başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları




« Örgü Kolsuz Bluz Modeli ve Açıklaması   |  

Açıklamalı Örgü Askılı Bluz Modeli »






Yorumlar

No comments:

Post a Comment